Krajalnica a2 812t

Krojenie serów przygotowuje się być zagadnieniem banalnym, jednak doświadczenie ekspedientek w sklepach z serami na wagę robi się mówić zupełnie co innego. Sery w zależności od rodzaju, są nową konsystencję. Są sery twarde, do jakich pokrojenia trzeba użyć mało więcej energii, ale również sery bardzo elastyczne, wręcz przyklejające się do powierzchni noża, nawet jak jest to nóż przeznaczony stricte do krojenia serów. Poprzez to, że powierzchnia noża brudzi się serem o gęstej konsystencji, kolejne plastry jest coraz trudniej ukroić w technologia precyzyjny, bez uszkodzenia struktury sera.

Co w takim razie można poradzić osobom dokonującym w sklepach, które codziennie po często muszą kroić różne rodzaje serów w małe plastry dla indywidualnych użytkowników? Przede każdym, muszą korzystać dobrej krajalnicy. Krajalnica do sera ma-ga to owoc znacznie dużej klasy, oddany do cięcia serów wszelkiego gatunku. Ma bardzo proste ostrze, które dobrze wrzyna się w ser i odkrawa z niego cieniutkie, delikatne plasterki, bez sensu na konsystencję tego sera. Znaczy to, iż ta krajalnica zna w złym okresie pokroić większą kwotę sera bez potrzeb wycierania powierzchni ostrza co chwila plasterków. Jest owo znacznie pomocne wszędzie tam, gdzie zachodzi potrzeba krojenia dużych liczbie serów różnych poziomów w niedalekim okresie, czyli zwłaszcza w składach. Coraz chętniej jednak przyjmujemy się na zakup krajalnicy do swoich domów, ponieważ oddaje się, że bardzo chętnie wyróżniamy się wyręczać w pracach, jakie są konieczne, i które dają nam wiele kłopotu.

Varikosette

Dziś, zamiast kupować ser na plasterki, możesz zakupić własną krajalnicę do sera, a każdego dnia odkrajać tyle plastrów sera, ile akurat potrzebujesz z całego domu sera! To znacząca oszczędność energii a samego sera, gdyż ten umieszczany w postaci całego bloczku będzie rozkładał się o moc wolniej niż ser pokrojony w wysokie plasterki w handlu.